Billigaste telefonabonnemanget

För att hitta det billigaste telefonabonnemanget är det viktigt att avsätta lite tid för att jämföra olika leverantörer med varandra. Här listar vi olika faktorer som kan påverka priset!

Välj abonnemang efter behov och användningsområde

Att köpa det billigaste telefonabonnemanget man kan hitta kan verka lockande, och visst är det en skön känsla att kunna spara några extra kronor varje månad? Trots det är det alltid rekommenderat att överväga vilka behov man har för sin telefonanvändning innan man instinktivt går på första bästa deal. Ett lågt pris kan ofta vara på bekostnad av sådant som:

  • Surfmängd
  • Tillgänglig kundtjänst
  • Förmånliga villkor

Ofta innebär obegränsad eller stora mängder surf att priset på ett abonnemang går upp i pris. Är man inte i behov av att surfa eller använda sociala medier är detta inte något man behöver ta hänsyn till. Är man å andra sidan en sådan som använder sin telefon till mycket annat än att bara ringa kan det vara bra att vara medveten om. Att lägga till surf när den tagit slut kan nämligen vara dyrt.

Leverantörer som enbart erbjuder kundtjänst vissa tider på dygnet eller enbart via mejl och chatt kan ofta dra ner priset rejält på sina abonnemang. Är begränsad kundtjänst något man kan leva med är det en bra möjlighet att spara lite pengar på.

Övriga villkor i avtalet påverkar priset. En sådan sak är bindningstid. En längre bindningstid innebär ofta ett lägre pris. Är man säker på att man kommer behålla samma abonnemang under hela bindningstiden är detta vanligtvis inte ett problem. Ytterligare något som kan påverka priset är möjligheten att använda abonnemanget gratis eller till ett lågt pris utomlands. Inte heller detta är något att bry sig särskilt mycket om ifall du främst ska använda din telefon i Sverige. Det kan däremot vara en påverkande faktor om man exempelvis reser mycket eller arbetar utomlands då och då.

Billigaste telefonabonnemanget – leta erbjudanden!

Ett bra tips när du letar efter det billigaste telefonabonnemanget är att hålla utkik efter förmånliga erbjudanden och kampanjer. Kanske konkurrerar någon operatör genom att erbjuda en gratismånad, eller ett bra pris på en mobiltelefon i samband med att man tecknar abonnemang?