Vi ställer lufttrycksvibratorer och dildosar mot varandra

Lufttrycksvibratorer och dildosar är idag två av de mest populära sexleksakerna som finns på marknaden. Bägge dessa leksaker har förstås syftet att erbjuda sexuell njutning. Samtidigt skiljer de sig också åt vad gäller design och hur de är tänkta att användas. I denna artikel kikar vi närmare på dessa bägge vuxenleksaker och jämför dem mot varandra. Läs vidare för att få reda på vilken av dem som passar just dig bäst!

Skillnaderna mellan lufttrycksvibratorer och dildosar

Till att börja med bör vi diskutera hur de bägge sexleksakerna fungerar. En lufttrycksvibrator är kort och gott en vibrator som är framtagen för att stimulera klitoris. Detta är som bekant den allra mest känsliga delen av kvinnans könsorgan. Dessa produkter finns tillgängliga i flera olika storlekar och utföranden. I de allra flesta fall är de dock ganska små, handhållna produkter som är batteridrivna. Ofta har de en vibrerande motor som skapar en intensiv och fokuserad stimulering av klitoris.

En dildo är istället en penisformad sexleksak som är avsedd för invändig penetration. Även dessa produkter finns tillgängliga i flera olika storlekar och former. Vissa är räfflade för att öka stimulansen. Till skillnad från vibratorer har dock inte dildosar någon motor. Därför behöver du som använder produkten föra den in och ut i kroppen för att stimulera dig själv.

Fortsätt att läsa för att få insikt i för- och nackdelarna med de bägge produkterna! Du kan också välja att för att bilda dig en egen uppfattning om dem.

För- och nackdelar med dessa bägge varianter

Båda dessa produkter har sina för- och nackdelar:

  • För- och nackdelar med lufttrycksvibratorer. Lufttrycksvibratorer föredras ofta av kvinnor som vill få en snabb och intensiv orgasm. De är lättanvända och ger en direkt stimulering av klitoris. En potentiell nackdel är att stimulansen kan vara lite för intensiv för vissa kvinnor. Dessutom kan klitoris bli mindre känslig om du använder produkten för att stimulera den under en längre tid. Därmed kan det bli svårare att få en orgasm i framtiden.
  • För- och nackdelar med dildosar. Dildosar ger kvinnor en penetration som en lufttrycksvibrator inte kan erbjuda. Den kan användas för såväl vaginal som anal penetration och är därför mångsidig. Samtidigt kräver den lite mer ansträngning från dig som användare än vad en lufttrycksvibrator kräver.